måndag 22 februari 2010

Reinfeldt försöker skapa opinion mot SJ

Idag rapporterar de flesta av medierna att Reinfeldt uppmärksammat det faktum att vi för närvarande har en relativt kall vinter. Planen är naturligtvis att få igång och ge bränsle till en debatt som alliansen önskar föra - utförsäljningen av SJ - och visst är det smidigt att peka på hur dåligt SJ fungerar och hur fantastiskt bra det skulle fungera om både SJ och Banverket privatiserades.
banverket i privat regi skulle sedan kunna skicka jättefakturor till oss skattebetalare och SJ skulle kunna borsta av sig kritik med orden "Åk med nån annan om det inte passar".

SVT-web
SvD
AlliansFrittSverige.se

Vi får vara tacksamma för att statsministern förärar våra mediekanaler med sin närvaro i frågor som denna då det vart lite skralt med framträdanden senaste tiden när det gällt mer triviala ämnen som sjukförsäkringen, inkomstklyftor och FRA-debatten.

det finns de som bestämt hävdar att stadsministern har som policy att undvika all mediaexponering när det handlar om svåra ämnen och försöka synas i media när det gäller att säga populistiska självklarheter som de flesta kan instämma i - fast så kan det väll inte vara när det gäller en "ansvarstagande" stadsman ?

:-)

söndag 14 februari 2010

Husmark vägrar stå till svars !

I MEDIERNA som sändesdag 18:00 ( repris från dagen innan ) får vi veta att Husmark-Pehrsson vägrat att synas i media med någon som personligen drabbats av nedskärningarna inom sjukförsäkringen.

Du kan höra programmet direkt via webben HÄR , det mest troliga gällande Husmarks strategi verkar vara att hon får stå som syndabock inför Svenska folket och representera hela alliansens syn på de sjuka.
På så sätt blir ingen av de andra ministrarna i alliansen förknippad med sjukförsäkringens nedmontering och de slipper bli smutsade innan valrörelsens andra fas.

Husmark kan därmed ta med sig hela "skulden" bort från alliansen, detta vet naturligtvis Husmark om och det är något som ingår i alliansens strategi att möta media och väljarna på sina egna villkor.
Husmark är så fast besluten att få nedmontera sjukförsäkringen att hon är beredd att göra det på bekostnad av sin egen politiska karriär - inte mycket att orda över med tanke på hennes tidigare "meriter" och ålder samt den stundande väldigt höga pensionen från Riksdagen. Men det är trots allt lite ovanligt att ministrar öppet visar sig brinna så starkt för försämringar som drabbar så många.

Sjukförsäkringen är faktiskt en FÖRSÄKRING och inget bidrag som borgerliga opinionsbildare försökt förändra bilden till , en försäkring som gått och går med vinst.

http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2795&grupp=9346

onsdag 10 februari 2010

Härligt Moud !




Att synas i media är härligt för Moud, fast ibland kan det bli lite pinsamt att stå och flina för kameran.

I kvällens Uppdrag Granskning 20:00 , får vi se att att Moud Olofsson utnämnt Renata Nowak-Edin från härvan med RenaTand till "Ambassadör för kvinnors företagande".

För er som inte såg programmet är Renata utbildad tandläkare stämplad som påtagligt oskicklig av socialstyrelsen och med ett oändligt antal felbehandlingar på sitt samvete, som regel var fyllningarna så dåligt gjorda att patienterna tappade dem efter någon dag. ( ! )

Dubbel pott för alliansen då reportaget visar att av alla HSAN-fällda tandläkare år 2009 är en hel tredjedel såkallade lågpristandläkare som nu konkurrerar med sitt låga pris och sin låga kvalitet på den fria marknaden. Dvs. den typen av tandvård de fattigaste människorna har råd med i Reinfeldts Sverige.

Hälsofarlig tandvård som utförs i den fria marknadens namn förefaller dock inte vara något hinder för att av Moud Olofsson utses till ambassadör för kvinnligt företagande , en av näringsdepartementet utsedd förebild....

Det känns så äkta på något sätt, Måddan med sin kvantitet och dårskap utser en massa människor till ambassadörer och när kvantitet får gå före kvalitet så råkar det slinka med några dåliga agnar, men vad gör väll det när det gäller att lobba och försöka profilera sig som "Det nya småföretagarepartiet" ?

torsdag 4 februari 2010

DN. sparkar 100 personer.

Idag rapporterar Dagensmedia att minst 100 anställda på den borgerligt liberala dagstidningen Dagens Nyheter skall få gå, det kommer att röra sig om mycket redaktionell personal.

Kan det vara som så att snålheten bedrar visheten eller har Bonnierkoncernen tagit det beslutet att DN. tappat så mycket av sin opinionsbildande roll att det börjar bli dags att avveckla verksamheten ?

DagensNyheter erhöll 2008 13 miljoner kronor i presstöd i form av distributionsstöd.

Så sent som 7 November 2009 sade Jonas Bonnier i Ekots Lördagsintervju att han är helt övertygad om att det kommer och finnas en plats för dagstidningar på lång sikt , och att han är beredd att investera länge. På frågan "Vad betyder länge och hur länge kan man bära en förlust?" svarar Jonas Bonnier : "Att han är beredd att fortsätta driva DN med förlust så länge han har en positiv syn på framtiden."

Kanske har den positiva synen nu avtagit.

En skröna som fortfarande behandlas som en sanning hos många högerbloggare är att Svensk media förvisso till över 70% är borgerlig , men att hela 90% av journalisterna röstar på Vänsterpartiet. Detta är naturligtvis helt befängt då journalisterna idag utgörs av medelklass som delar medelklassvärderingar och redaktionerna bestämmer vad som skall skrivas , nu får vi se om stora nedskärningar av personalstyrkan hos Dagens Nyheter kommer att förändra hur skrönan används av högerbloggare och mindre nogräknade debattörer som fått sina 20 sekunder i något debattprogram på TV.

Jag hoppas att en positiv bieffekt kan bli att många av de friställda journalisterna fortsätter att göra sin röst hörd genom alternativa mediekanaler som saknar högervridningen.