måndag 24 maj 2010

Rubriken som försvann !?!?

Det var bara två veckor sedan vi fick se löpsedlar och förstasidor på alla borgerliga dagstidningar tapetseras med budskapet "RödGröna Rasar !"

Det visade sig handla om att en opinionsundersökning visade att den RödGröna oppositionen tappat ca 0,8%.

I dag kom en annan undersökning som visar att de RödGröna stärker sin position och konsoliderar starkt över 50%.
Men just detta ser vi inte på några löpsedlar och inte på några förstasidor förutom som små notiser längst ner på några få sajter , bla. SVT som dessutom har vinklingen att det är sverigedemokraterna som tappar väljare.... också DN får det till att bli en nyhet om sverigedemokraterna.

Om de RödGröna tappar några tiondelar blir det dagens stora nyhet, när alliansen tappar blir det inte ens några notiser - Visst är det härligt att äga media och ha nyckelpersoner inne på PublicService !

Frågan är hur pass stor del av väljarna som är medvetna om denna nyhetsreglering.

torsdag 13 maj 2010

Ett land av fuskare ?

Om en timma kan du se Debatt Valspecial på SVT1 21:30.
Kvällens tema är "Ett land av fuskare" och debatt har lyckats få tag i någon från en irländsk TV-kanal som uttalar sig om att Svenskarna är fuskare men inte vill erkänna det för sig själva.

Vilka signaler skickar SVTs Debatt med detta tema ?
Vet Svenska folket att kostnaden för fusk med sjukförsäkringen endast uppgår till 10% av kostnaden för skattefusk ?

Hur känns det för kroniskt sjuka människor att sitta och se Irländska "experter" uttala sig om deras livssituation och bli utmålade som fuskare ?

I studion finns också röster för att helt avskaffa sjukförsäkringen och införa det amerikanska systemet där den utan privata försäkringar får stå helt utan hjälp.

Detta är ett intressant inlägg i valdebatten som de senaste månaderna börjat likna davids kamp mot goliat, visste Du föresten att SverigeDemokraterna har MER pengar i valkassan än vad Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tillsammans ?

Om vi nu ser en situation där SVT, som skall vara opartiska, också ställer sig till de borgerliga och börjar misstänkliggöra sjuka så tror jag att vi går en mycket obehaglig framtid till mötes.
Drömen för de borgerliga partierna är att vi avskaffar TV-licensen och istället ger SVT pengar från stadskassan - som de borgerliga partierna då kan strypa och reglera OM de inte upplever att SVT ställer sig i kören till den borgerliga mediedominansen.

tisdag 4 maj 2010

Villaägarnas riksförbund gör löjligt utspel

Nu går villaägarna ut i ett ganka löjligt utspel och påstår att de RödGrönas nya budget "slår hårt" mot vanliga villaägare i Stockholm, i själva verket är det bara villor taxerade högre än 4.5 miljoner som kommer att få en lite högre avgift.

Ganska löjligt av villaägarnas riksförbund att gå ut med detta och försöka skapa en höna av en fjäder och det visar lite hur desperata många borgerliga sympatisörer är i sin önskan att ytterliggare polarisera väljarnas åsikter.

ytterliggare börja villaägarna blanda in både ROT-avdrag , bensinpriset och RUT-avdrag - ett tydligt tecken på att det endast är genom bidrag och konstgjord andning det går att upprätthålla den livsstil som villaägarnas riksförbund menar att många villaägare lever.

Klicka HÄR för att läsa utspelet

eller klipp och klistra om du föredrar det :
http://www.villaagarna.se/portal/page?_pageid=161,1&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1767725

måndag 3 maj 2010

Budget !

Idag fick vi se det första av de RödGrönas budget , det lilla jag hunnit sätta mig in i tycker jag är ett bra exempel på vad som är möjligt att göra med de tre ingående partierna.

Vänsterpartiet är det parti som fått stå tillbaka mest är den rent spontana känslan, det gör dock inte så mycket i denna situation då alternativet för Vänsterpartiet vore att inte kunna påverka alls.
jag är av den åsikten att det är bättre att vara med och påverka beslut i rätt riktning än att helt avsäga sig möjligheten till medbestämmande - och politik handlar om kompromisser.

Det tog bara några minuter så började kritiska röster dyka upp , en del spelat samlade röster som borgerliga Sydsvanskans Heidi Avellan som tappar fattningen och börjar ge större eftertryck åt åsikterna desto längre tiden går och programslut närmar sig.

Studio Ett Idag om budgeten


Andra mer desperata röster fick vi höra från både finansminister borg och reinfeldt, just de fina nyanserna av desperation och irritation är något jag personligen tycker sänker trovärdigheten i deras kritik - det känns nästan inövat att de skulle reagera starkt kritiskt oavsett hur de Rödgrönas budget hade sett ut.

När det gäller budgeten kan man kortfattat säga att det blir små eller INGA skillnader för vanliga medelsvensson och förbättringar av A-kassa samt sjukförsäkringen, lite försämringar i form av ett återställt jobbskatteavdrag på några hundralappar blir det för de som tjänar över 40 000:- kr i månaden samt ytterligare lite tuffare för de som tjänar över 102 000:- kr i månaden - vi får hoppas att de har råd.

Pensionärerna får totalt några hundralappar mer i plånboken då de Rödgröna sänker skatten för pensionärerna.
bensinskatten höjs med 49 öre per liter i de Rödgrönas förslag mot 104 öre per liter om Centerpartiet får bestämma. jag tycker personligen att 49 öre är nästan i underkant trots att jag är beroende av bil - detta Om vi menar allvar med att bli mer oberoende av fossila bränslen.

Dock måste det till någon lösning för de glesbygdsbor som är beroende av bilen för att kunna arbeta , populistiska uttalanden från stadsministern där han radar upp skräckpropaganda och försöker svartmåla genom att använda värdeord som "skatteshock" betackar vi oss dock för.

I framtiden vartefter oljan kostar allt mer att utvinna så är situationen att pendla långa sträckor med fossilbränsledrivna bilar till arbetsplatserna inte hållbar.
jag hoppas på en utveckling där våra arbetsplatser decentraliseras FRÅN storstadsregionerna någon eller några och helst många mil därifrån. Oljan är dyr och den kommer att bli dyrare oavsett vad vi gör med skatterna på drivmedel.

Med nuvarande drivmedelskarteller där alla bolag ägs av några få stora jättar och konkurrensen inte fungerar alls så har bolagen börjat använda "höga skatter" som en ursäkt för att ha onödigt höga marginaler - ingen ifrågasätter.

http://sverigesradio.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=3671175

http://svt.se/2.22620/1.1988033/vinnare_och_forlorare_i_oppositionens_budget