tisdag 22 november 2011

Bara vänstern och miljöpartiet som står pall ?

Kan det verkligen vara möjligt år 2011 , att endast vänstern och miljöpartiet är de partier som är för redovisning av partibidrag ?

Hur ställer sig sverigedemokraterna i frågan ?

Jag kan ha en viss förståelse för att moderaterna med sina nära band till arbetarfientliga lobbyorganisationer som timbro och svenskt näringsliv inte vill skylta med vart de får sina pengar ifrån, det vore helt enkelt för genomskinligt för den stora del knegare som nu röstar på moderaterna. Det skulle sticka för mycket i ögonen på en vanlig arbetare och se att lobbyorganisationer som står i direkt opposition också ger bidrag till samma parti som denna tänkte knegare nu röstat på. Fast hur många av moderaternas nya väljare vet egentligen vilken sorts organisation timbro eller svenskt näringsliv är ?

Jag tror det är väldigt få.

Att sossarna står relativt nära LO torde inte vara någon nyhet för nästan någon så att socialdemokraterna nu viker sig i frågan om lag till partibidrag tycker jag är ganska dåligt för oss väljare, lite dåligt för sossarnas trovärdighet bland de väljare som är pålästa och bryr sig, men framförallt, ursäkta ett slitet uttryck, är det dåligt för demokratin.

Skönt att vänsterpartiet och miljöpartiet föregår med gott exempel, men skall det verkligen vara så jävla svårt för alla andra partier att förstå att all typ av hemlighållande bidrar till ökat politikerförakt ?



SVT

SvD/Schibstedt