fredag 9 augusti 2013

Efter utförsäljningarna blir bilbesiktningen nu dyrare.

I november 2012 såldes en tredjedel av statliga Bilprovningens stationsnät till Opus Bilprovning. I mars 2013 överlämnades ytterligare en tredjedel till Besikta Bilprovningn AB.

Den normala kostnaden för att besiktiga en bil har varit 300:- kronor, nu börjar vi som förutspått se betydligt högre priser. Det var inget fel på den statliga bilprovningen och vi konsumenter och bilägare får egentligen inget mervärde för de betydligt högre priserna hos de privata bilbesiktarna. Det enda vi får är vetskapen om att våra pengar går rakt ner i fickan på ett privat bolag som fått köpa besiktningsstationer där vi bilägare enligt lag är skyldiga att besiktiga våra bilar.

Priserna har på ett halvår gått upp ca 30% hos privata Besikta AB. De kör just nu en ganska löjlig kampanj om att besiktiga "premium" för ett högre pris.

Vi var väldigt många som visste att priserna skulle öka, samt fortsätta att öka, detta är bara början om vi jämför med exempelvis Finland där en besiktning kostar ca 900:- Svenska kronor. Finland har som bekant också privata vinstdrivande besiktningsstationer. Helt idiotiskt att privatisera något som vi bilägare enligt lag är skyldiga att göra. Lika tokigt är det att de kvarvarande statliga stationerna måste visa vinst samt att de inte får konkurrera med låga priser mot de privata bolagen.

Den lilla kvarvarande statliga delen av bilprovningen måste numera dessutom hyra sina egna lokaler då våra Moderata politiker såg till att de såldes ut ! Det blir mycket dyrare att hyra lokaler till höga hyror än att äga sina egna lokaler, särskilt som köpeskillingen på 470 miljoner är kaffepengar i sammanhanget.

Bilprovningen säljer fastigheter

SVD bilprovningen-saljer-fastigheter

Söderport fastigheter som fick köpa fastigheterna räknar med en ärlig direktavkastning på hela 9%, denna vinst kunde i stället gått till att hålla bra service och låga priser för oss bvilägare som måste besikta bilarna.

Inga kommentarer: