måndag 24 maj 2010

Rubriken som försvann !?!?

Det var bara två veckor sedan vi fick se löpsedlar och förstasidor på alla borgerliga dagstidningar tapetseras med budskapet "RödGröna Rasar !"

Det visade sig handla om att en opinionsundersökning visade att den RödGröna oppositionen tappat ca 0,8%.

I dag kom en annan undersökning som visar att de RödGröna stärker sin position och konsoliderar starkt över 50%.
Men just detta ser vi inte på några löpsedlar och inte på några förstasidor förutom som små notiser längst ner på några få sajter , bla. SVT som dessutom har vinklingen att det är sverigedemokraterna som tappar väljare.... också DN får det till att bli en nyhet om sverigedemokraterna.

Om de RödGröna tappar några tiondelar blir det dagens stora nyhet, när alliansen tappar blir det inte ens några notiser - Visst är det härligt att äga media och ha nyckelpersoner inne på PublicService !

Frågan är hur pass stor del av väljarna som är medvetna om denna nyhetsreglering.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hetsa inte upp dig broder. Svenska folket har genomskådat opartiskheten hos den högervridna dagspressen.

Masten sa...

Njo det kanske de har gjort men jag håller nog med om att detta är ett fenomen som pågått mycket länge och hur skall nya väljare reagera, kanske ungdomar som inte vet exakt hur det fungerar med borgerlig mediedominans.

Fredrik sa...

Man ska inte lägga energi på dessa mätningar.

Vi skall fortsätta att överbevisa den borgerliga lögnen. Helst på Hannas Wengelius (????) sida, hon som tycker att det är en rättighet att sälja sin kropp, och vidare tycker hon att det vore fel att hindra sin barn från att bli prostituerade...

Hjälp?

Marcus , Likvidvänster sa...

problemet är lite att dessa undersökningar får eget liv och börjar STYRA opinionen, således kan den som köper flest undersökningar bestämma en hel del över valutgången och det är inte bara orättvist - det är ett direkt hot mot demokratin.