söndag 20 februari 2011

Grattis Reinfeldt.

Efter sändningen av Dokument Innifråns reportage "Säljsekten" så vill jag rikta ett stort GRATTIS till regeringen Reinfeldt som arbetat hårt för att ge oss Svenskar en rörlig arbetsmarknad med dåliga rättigheter för de anställda under förevändningen att vi behövde detta för att kunna hävda oss i den internationella konkurrensen.

Regeringen Reinfeldt bär också ansvaret för nedläggningen av Arbetslivsinstitutet.

Reportaget visar en av alla de nya avigsidor med den nya arbetsmarknaden , vi får se människor som arbetar 12 timmar per dygn för 50 kronor i timman, stressade och hjärntvättade mellanchefer som driver på de anställda av rädsla för sitt eget skinn.
Osmakligt och desperat, visst är det lustigt att vi Svenskar accepterar en transformering av den Svenska Modellen till någon som påminner om gamla tiders daglönare ? Tydligen är detta OK och accepteras så länge "ens egna barn" inte direkt drabbas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stickprov på vad som väntar om idioten får sitta kvar !

Marcus , Likvidvänster sa...

Ja tro inget annat :-)

Fredrik sa...

Det är bara att gratulera landsfadern som lyckats med denna våldtäkt av den svenska modellen, samtidigt som han låtsas försvara den... Huvva

Anonym sa...

Tråkigt att det har gått så långt. Tyvärr inte helt oväntat.

Man ser dessa unga teleförsäljare nästan var och varannan dag när man ska handla. Undrar om de har lika dåliga villkor?

Marcus , Likvidvänster sa...

Generellt har ju de flesta unga som arbetar med riktad torgförsäljning och telemarketing arbetsvillkor som vi 30+ are inte skalle acceptera.

Pratar man lite med säljarna så verkar de flesta ha en låg grundlön och sen måste man sälja för att få in resten av lönen, många har en grundlön första månaden och sedan övergår det till enbart provision.