söndag 8 maj 2011

Väljarbarometern som media "glömde".

Avståndet mellan det borgerliga blocket och oppositionen minskar, visar Skops senaste väljarbarometer som publiceras i dag den 8e Maj 2011.
Regeringen får 47,7 procent medan det rödgröna blocket hamnar på 45,5 procent, en skillnad på 2,2 procentenheter att jämföra med 3,7 i den förra mätningen.

Alliansen befinner sig i en nedåtgående trend, säger Skops analytiker Birgitta Hultåker.


Det senaste året har vi alla kunnat följa dessa väljarbarometrar när de blivit förstasidesstoff om de rödgröna partierna tappat mark, men i dag är det inga stora dagstidningar som har denna nyhet på förstasidorna, ej heller SVT eller SR tycker att detta är en nyhet. Det skiljer nu faktiskt bara 2% mellan blocken.


Det senaste året har vi fått se den borgerliga mediemaskinen skapa löpsedlar av opinionssvängningar så små som 0,5%, under förutsättning att det varit till borgerlig fördel. På så vis har man lyckats skapa en "sanning" och siffrorna får eget liv, det är troligtvis detta man nu vill undvika genom att glömma bort denna nyhet.


Vi får se under dagen om någon förutom jag observerar att detta faktiskt har hänt samt att inga stora medier rapporterar om detta.

3 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Du hade såklart helt rätt i ovanstående! Glädjande är dock att de röd-gröna leder enligt SIFO i Götalande inför omvalet där!

Anonym sa...

Skönt !

Anonym sa...

Hej läs och sprid det om du vill

Det går att lösa våra ekonomikriser här kommer lösningen
penningmängd / arbetstimmar = timlön
Ekonomi är en ekvation

mvh ekvationsteorin

http://nationalekonomi.blogspot.com/2011/10/vi-kan-losa-krisen.html