måndag 28 oktober 2013

Tönteri och hysteri kring stormen

Det skall börja blåsa lite runt skåne och halland om några timmar.
SVT sänder LIVE från någon hamn på västkusten i hopp om att stressa upp stämningen, nyhetssajter börjar svämma över av artiklar enligt "SÅ KLARAR DU STORMEN", människor uppmanas att hamstra mat och vatten, att köpa värmeljus och radioapparater man kan driva med handvev.

Jag tycker det är förbannat töntigt rent ut sagt.

Det kommer att blåsa JA, men det kommer inte bli några långa eller allvarliga strömavbrott i de större städerna, på landsbygden är det en helt annan sak och där är människor beredda å att det kan bli långvariga strömavbrott så medias töntiga uppmaningar om värmeljus blir just töntiga för de människor som faktiskt kan beröras av stormen.

Det handlar egentligen om att media vill ha något att basunera ut som nyhet, och att den välmående medelklassen vill leka katastrofberedskap med lite värmeljus och en filt i TV-soffan.

Töntigt så det förslår.

Själv har jag hörselskydd och motorsåg i bakluckan på bilen och skulle det falla ner träd på eller framför bilen så går jag bara ut och sågar upp skiten, puttar det åt sidan och kör vidare. Inget konstigt med det. Självklart kommer jag göra de ärenden jag planerat under eftermiddagen och kvällen.

Det finns förvisso en mikroskopisk risk att ett träd faller på min bil så illa att den krossas, men som sagt, mikroskopisk. Man kan också få en komet i huvudet - Ja, det kan hända....

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sa-klarar-du-stormen 

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sa-drabbar-stormen-sverige

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5686960

Inga kommentarer: