tisdag 8 december 2009

Jordbruksministern Ljuger i Riksdagen

Efter den senaste tidens uppmärksammade aktion som organisationen Djurättsalliansen bedrivit där de besökt svinstallar och fotodokomenterat omfattande vanvård har det massmediala trycket blivit så stort att det framtvingat ett uttalande av Eskil Erlandsson som idag gjorde ett riksdagsutspel i ren och skär desperation.

På Anders Ygermans kritik (S) om att vi nu fått färre kontroller och att ingen blivit ställd till svar för Djurättsalliansens avslöjande svarar Eskil Erlandsson ordagrant :

" -Nu kan vi allesammans gå ut till våra vänner och bekanta och säga att vi har en djurskyddskontroll som fungerar i hela Sverige, det kunde vi inte för Ett år sedan och det bevisas blandannat av de bilder som är förfärliga som vi har sett de senaste dagarna ! "

Detta säger Eskil Erlandsson i riksdagen inför alla åhörare trots att det var DJURÄTTSALLIANSEN som själva tagit initiativet till verklighetsrapporten och bilderna !

Betänk också att Centerpartisten Eskil Erlandsson själv varit med och flytta tillsynen till länsstyrelserna och dessutom gett länsstyrelserna resurser efter hur många människor som bor i ett län och inte efter hur många djur som finns i ett län .

Lyssna själv på det korta klipp där jordbruksministern påstår att den försämring av djurskyddet han själv har genomfört nu istället är en förbättring samtidigt som han försöker använda djurättsalliansens framgång för att själv framstå i bättre dager !

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2094951

Vad organisationen Djurättsalliansen tycker om att deras fotodokumenterade verklighetsrapport används av Eskil Erlandsson som om den vore ett initiativ av honom det förtäljer inte historien, jag har kontaktat Djurättsalliansen Stockholm som står i förbilagan till rapporten "ETT LIV SOM GRIS" Jag kommer att publicera eventuellt svar här på bloggen.

Och vi hoppas framöver att klåfingriga politiker INTE tar åt säg äran för vad hårt arbetande ideella organisatiooner uträttar.

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2094951

.

1 kommentar:

Kraxpelax sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.