söndag 14 februari 2010

Husmark vägrar stå till svars !

I MEDIERNA som sändesdag 18:00 ( repris från dagen innan ) får vi veta att Husmark-Pehrsson vägrat att synas i media med någon som personligen drabbats av nedskärningarna inom sjukförsäkringen.

Du kan höra programmet direkt via webben HÄR , det mest troliga gällande Husmarks strategi verkar vara att hon får stå som syndabock inför Svenska folket och representera hela alliansens syn på de sjuka.
På så sätt blir ingen av de andra ministrarna i alliansen förknippad med sjukförsäkringens nedmontering och de slipper bli smutsade innan valrörelsens andra fas.

Husmark kan därmed ta med sig hela "skulden" bort från alliansen, detta vet naturligtvis Husmark om och det är något som ingår i alliansens strategi att möta media och väljarna på sina egna villkor.
Husmark är så fast besluten att få nedmontera sjukförsäkringen att hon är beredd att göra det på bekostnad av sin egen politiska karriär - inte mycket att orda över med tanke på hennes tidigare "meriter" och ålder samt den stundande väldigt höga pensionen från Riksdagen. Men det är trots allt lite ovanligt att ministrar öppet visar sig brinna så starkt för försämringar som drabbar så många.

Sjukförsäkringen är faktiskt en FÖRSÄKRING och inget bidrag som borgerliga opinionsbildare försökt förändra bilden till , en försäkring som gått och går med vinst.

http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2795&grupp=9346

3 kommentarer:

J. Mikael Olsson sa...

Man skulle ju kunna hävda att Husmark inte alls är så jätteintresserad av själva nedmonteringen, utan bara att vara en lojal moderat orderutförare. Detta t.ex. av de skäl som du nämnde (hög pension etc.). Det finns nog fler politiker av den typen än man ibland tror.

Marcus , Likvidvänster sa...

Jo naturligtvis skulle det kunna vara så, detta är på intet sätt unikt för alliansens riksdagsledamöter utan alla partier har ju jasägare och galjonsfigurer som totalt saknar karisma och egen vilja.

Senast idag gick Solveig Thörnström (C)(fd. dramatenskådespelerska) och förklarade sig trött på partipiskan.

Sändes i eftermiddags :
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3443856

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2208996

En av nackdelarna med att politiker sitter för länge och har exceptionellt bra pensionsvillkor är att politikerföraktet ökar samt att det skapar en vi-och-dom mentalitet bland oss väljare.

Anonym sa...

Bra iakttagelse ! Antar att det finns "bönder" på Reinfeldts bräde som är värda att offras. Och jo, de brinner för saken - det är faktiskt deras hjärtefråga !