söndag 1 augusti 2010

Hägglund krashlandade i soliga Borgholm ?
Lördagens tal i Borgholm av Göran Hägglund var en stilstudie i ren och skär desperation, tom. från borgerliga partiledare vars partier hotas att bli utkastade ur riksdagen är denna grad av lögner relativt vanliga.

Med osäker, föga övertygande, nästan darrande stämma maler Hägglund fram :

"Medan vi andra kan åka runt här på vackra Öland och drömma om det där skulle man vilja och det där huset ligger ju fantastiskt vackert och den där sommarstugan skulle man bo i ja då åker dom andra, de rödgröna runt och funderar på hur man skall kunna punktslå villaägare och sommarstugeägare på så mycket skattepengar som möjligt politiker som uppenbarligen tycker att de sömnlösa nätterna för villaägare är befogade"

Det väcker tankar om hur Hägglund skulle vilja ha det, hur vill verklighetens och för den skull overklighetens folk ha det ?
Vill Hägglund se ett Sverige där vi alla åker omkring och drömmer om vilka hus vi vill köpa ?

Hur fungerar den av alliansen så till skyarna höjda arbetslinjen i ett sådant Sverige ?

Har Hägglund tänkt att vi Svenskar skall köpa alla dessa hus kontant eller skall vi ta lån för att köpa dem och kommer det att ge oss än ännu större bostadsbubbla och hur skall det lösas ?
Och är det Hägglund som skall gå in och hjälpa sömnlösa villaägare med sina amorteringar också i de fall då de köpt villor för många miljoner mer än de kan betala ?


BTW. om Ni vet om DETTA är komik eller menat att tas på fullaste allvar, berätta gärna för mig för jag förstår inte. :-/

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Vi ska ta lån. Inte ungdommar, de skall bo hemma tills de är 40-år. Sedan ska de flytta ihop med tjej eller kille och deras gamla familj. Vi kommer att få fler storboende. Som på 1800-talet. Grattis sverige. Vi valde fel.

Anonym sa...

Man kan ju med all säkerhet fastslå att hans "verklighetens folk" inte är desamma som förnedras på A-kassa, utförsäkras som sjuka eller är pensionärer som hamnar på plusminusnoll efter alliansens bluff angående en marginell skattesänkning som kompensation för försämrad inkomstpension. Eller är det ett nytt arbetarmanifest: ropen skalla - båtar o villor åt alla !