fredag 30 juli 2010

Elise Ländin (M) gör utspel om sexanklagade polischehefen

P1- Morgon rapporterar idag om att Elise Ländin , moderat ledamot i Uppsalas polisstyrelse vill tillsätta en sanningskommission mot den fd. polischefen Göran Lindberg som idag skall få sin dom gällande alla anklagelser om sexualbrott.

Elise Ländin talar om förra polischefen och säger citat: "Att vi ville ju faktiskt ha bort honom, och proppsade på att han skulle entledigas från tjänsten " "Redan på den tiden hade vi en känsla av att allt inte stod rätt till" .

Detta kan inte tolkas som annat än skandal att en moderat ledamot av polisstyrelsen enligt egen utsago känt till uppgifter om den tidigare polischefen och trots det inte slagit larm !
Nu har vi ingen angiverilag i Sverige - men det är häpnadsväckande att sitta i flera år på uppgifter som handlar om en högt uppsatt polischef utan att träda fram i media och i stället påpeka det 10 år senare i hopp om att plocka billiga politiska poäng.

Om Elise ens haft någon information om polischefen ! , det kan mycket väl vara en efterhandskonstruktion - men vilkas sympatier hoppas den moderata styrelseledamoten vinna genom att blottlägga sin och sina moderata kollegors tystnad kring grova sexualbrott ?

Inga kommentarer: