lördag 10 juli 2010

Tant Gredelin till LittorinUnder tiden högern desperat går ut och försöker tysta ner skandalen med dimridåer och genom att avleda uppmärksamheten strider tant Gredelin till verket och delar ut ett LILA KUVERT !

Använd gärna bilden och maila om du vill ha den i högre upplösning, här gäller inte alliansens copyrightlagar.

8 kommentarer:

flute sa...

Marcus:
Hela affären börjar bli rätt osmaklig och ditt inlägg har nu blivit en del av det osmakliga. Littorin är dömd på förhand av Aftonbladet. Du hakar tydligen på. Brottsanklagelser ska utredas av domstol, inte av media och bloggosfären.
Nu råkar Littorin tillhöra ett parti som står i motsats till din egen politiska hållning. Skulle du publicera ett liknande inlägg om en politiker på vänster planhalva råkade ut för liknande anklagelser i media? Säkert finns det eventuella fulingar där också, som exempelvis Björn Rosengren tydligt visat.

Marcus , Likvidvänster sa...

flute :

Jag kan hålla med Dig om att mitt senaste inlägg är oseriöst.
Om jag hade haft många läsare, bloggat oftare och haft mera kommentarer så hade jag inte dragit detta till sin spets utan tagit ett större ansvar.

När det gäller anklagelserna mot Littorin, så har det under dagen talats mycket om att det eventuella brottet är preskriberat och inte skall eller kommer att utredas, detta styrks också av :
http://www.hopp.org/juridik/juridisk-information/lagstiftning/

Så jag tror inte det kommer bli något mer av detta då Littorin dessutom slutar vara en offentlig person för varje dag som går.
Han är redan, på rekordtid, borta från regeringen på nätet http://thinkingfurther.wordpress.com/2010/07/10/regeringen-soppar-igen-sparen/#comments .

Jag kan ärligt säga att jag inte hade varit lika rå om dessa anklagelser gällt någon politiker jag tyckte bättre om, det erkänner jag.

Samtidigt blir mitt inlägg i debatten ett uttryck för hur vi på "min planhalva" upplever att högerbloggare och borgerlig media agerat under flera års tid - man kan säga att jag bär på en del uppdämda känslor.
Läs bara kommentarerna på DI.se och cornucopias blogg, de människorna verkar ju inte riktigt friska som bär på så mycket kanaliserat hat, och på något sätt blir det ju extremerna som sätter ribban i debatten ?

Det är alltid svårt att observera sig själv och jag skall ta till mig av det Du skrev och tänka på det i framtiden !

Cornucopia? sa...

Innan man agerar polis, åklagare, domare och bödel bör man tänka sig för, speciellt när inte den anklagade har erkänt.

Borgerliga ministrar har fått avgå för småsaker som att de struntat att betala TV-avgift, men Sahlin kommer undan med att skippat TV-avgiften och mycket mer, liksom rökt på mm.

Skall man dra in det privata så skall alla dömas efter samma regler, dvs ingen politiker som skippat TV-avgiften skall någonsin få bli minister i Sverige.

Marcus , Likvidvänster sa...

cornucopia : Det där om att agera rättskippar och hänga ut folk kan jag delvis hålla med om men det är ju något som sker och har skett och som alla etablerade politiker är medvetna om och vet kan hända när de tar ett uppdrag som toppolitiker.
Här är ju alla lika fula med borgarna har trots allt mediamakten.

De borgerliga ministrarna med TV-licensen anmodades avgå just för att regeringen ville ha bort all dålig PR så snabbt som möjligt, det var ingen utanför alliansen som tvingade dem att avgå utan det var något alliansen valde just för att förlora så lite trovärdighet som möjligt.

Rökt på ? Ja det har ju Anders Borg också gjort, och Obama och den där i USA som sade " I did not inhale " .
Och vadå rökt på, det är ju liberalerna i Sverige som VILL ha legalisering av droger där INDIVIDEN får bestämma själv samt att vårt EU medlemskap gör att vi har vidöppna gränser utan bevakning så tillgången på droger är ju rekordhög och vi får nog vänja oss vid att folk som "rökt på" kommer bli väldigt vanligt och väldigt accepterat, tror inte Du det ?

Och hur mycket kola finns inte på östermalm numera?
Många berättar om hur priserna gått ner rejält sista 10 åren och att det börjar bli en "arbetardrog" som är så vanlig att den inte har någon attraktionskraft längre.

Kan inte äta kakan och ha den kvar, EU ger och EU tar.

Anonym sa...

Allt är nog sagt i detta ämne tills nu. Littorin är bara människa och måste få tid att läka efter en sån här stor härva. Vad jag har svårt för ´är hur - företrädesvis borgare - tycker det är "osmakligt" och "synd" om honom nu, när det i själva verket handlar om ett helt parti som gjort moral och hårdare tag (inte minst mot utsatta grupper) till sitt credo. Någon förmildrande omständighet har inte getss ex. missbrukare - och minst av allt sjuka - där man generellt inom moderaterna anser att folk har sig själva att skylla. Det är i detta focus debatten ligger. Jag personligen dömer inte Littorin för nånting annat än en usel politik.

Marcus , Likvidvänster sa...

Peter :

Personligen har jag svårt att tycka synd om, och ha medkänsla, med de borgerliga toppolitikerna då de i otaliga TV-debatter njutit av att smutskasta Mona, senast Odell med sin "tobleronepolitik" och då ver det ingen som tyckte synd om Mona... samt att hela situationen är extremt polariserad sedan sjuka och funktionshindrade fick smaka på alliansens nedskärningar inom socialförsäkringssystemet.
Så jag är nog aningen mer bitter och dömande än Du.

Sen kan jag faktiskt tycka, om jag försöker vara objektiv, att det är förjävligt att INGEN av alliansens partiledare ställt upp och tagit Littorins parti. Samtliga har dragit sig undan livrädda för att den dåliga publiciteten skall spilla över på dem själva, Littorin är som bortsuddad från regeringen !

kolla på listan : http://www.regeringen.se/sb/d/113

Han försvann lika snabbt som ett vårdbiträdes löning.

tidningsbud sa...

Tack för bilden. Ska genast stjäla den.
Man hade helt klart kunnat spara en del porto inom alliansen genom intern postutdelning av gredelinbrev.

Anonym sa...

Jag tycker folk här lägger skulden på fel ställe. Visst kan det tyckas löjligt och kanske "osmakligt" att publicera den här bilden, men egentligen visar Marcus bara upp en illustration på ett brev som ifall Asks vidriga rättssyn (kuvert till misstänkta sexköpare) skulle gått igenom, så skulle det varit verklighet. Således är den som borde kritiseras här Beatrice Ask och ingen annan, för det är hon som låg bakom det där osmakliga förslaget från första början och därför uppkom en klockren bild, som jag faktiskt tycker att det är.

Bra blogg du har förresten. Keep it up!