torsdag 8 juli 2010

Hetsjakten fortsätter !

Nu känner DNs wolodarski så stor oro över att Socialdemokraternas Margot Wallström kampanjar för sitt eget parti i valrörelsen att han försöker få det till en stor sak att Margot faktiskt är FN-tjänstemann.

Det kanske mest skrämmande är att SVT tar upp detta som en nyhet och upplåter studietid till wolodarski, wolodarski har sedan tidigare gjort sig känd genom att otaliga gånger när Mona Sahlin diskuterats försökt ta upp Monas kontokortsaffär för 16 år sedan för att smutskasta och undergräva väljarnas förtroende för Mona.

wolodarski är en av frontfigurerna i den smutskastningskampanj mot Mona Sahlin som pågår, och det är högst beklagligt att SVT gör ""nyheter"" av wolodarskis försök att undergräva Socialdemokraternas valrörelse.

Glädjande är dock att wolodarski gått så långt att många, inte bara de politiskt intresserade, börjat uppmärksamma detta och helt enkelt se smutskastningskampanjen för vad den är. Man kan fråga sig varför wolodarski vill göra det till ett problem att Margot Wallström är med i valrörelsen för sitt eget parti, kanske är han livrädd för att Margot Wallström skall göra ett bra jobb? Eller så kanske han bara är rättskaffens och vill uppmärksamma detta helt utan vilja att förstöra för Socialdemokraterna ? ;-) Näe.. det tror faktiskt inte jag heller.

4 kommentarer:

Lars sa...

Hetsjakt? Tillåt mig småle. Om alla representanter för FN kampanjade för sina partier skulle naturligtvis förtroendet för FN rubbas. Just för att reglerna är så pass hårda kan förtroendet upprätthållas gentemot anklagelser om korruption och särbehandling. Jag tycker inte att det i stort är en betydelsefull sak, men när nu reglerna ser ut som de gör borde de respekteras. Eller styr Wolodarski FN också? Genom att försöka få det här till någon slags hetsjakt ser du verkligen järtecken som inte finns. Jag tror verkligen att Wallström gjort sitt i den här valrörelsen. Är det det som gör dig så upprörd, kanske? Att de rödgröna förlorar möjligheten att dra nytta av en av få sällsynta socialdemokrater som åtnjuter någon slags förtroende hos det svenska folket? Tråkigt att behöva upplysa dig om det, men det tjänar inget till. Frågan är inte längre vilka som vinner valet utan hur mycket Alliansen vinner valet med. Det kan inte 10 mMrgot Wallström ändra på.

Mattias Holm sa...

När jag en gång i tiden jobbade på ESA fick vi stränga förhållningsorder att politisk aktivitet inte var tillåtet som anställd i en internationell organisation. På ESA kanske det var lite väl extremt för en liten ingenjör längst ner i matkedjan, men jag har full förståelse för reglerna, eftersom det definitivt hade varit olämpligt för en högt uppsatt chef.

På FN är det om inte nog ännu mer viktigt att politiska kampanjer inte förs av de anställda, just eftersom det skall vara en humanitär organisation.

Marcus , Likvidvänster sa...

Lars : Vi har ju sett hela det borgerliga medieuppbådet med DN och SvD agera alt mer kritiskt och problmeatiserande mot Socialdemokraterna det sista året - så visst är det en hetsjakt som pågår.
Löjligt av dig att försöka dra paralleller mellan wolodarski och FN, faktum är att wolodarski i två års tid agerat kritisk högermegafon och förut sin plats i DN ocksåp synts mycket i SVT.
Kritiken och påhoppen från wolodarski är helt enkelt inte trovärdiga längre.

Mattias : Visst, men det är ju inte något större engagemang Margot visat utan det handlar om att befunnit sig på den fysiska platsen Almedalen och gjort några få uttalanden i positiva ordalag om Socialdemokraterna. Hon har ju verkligen haft extremt låg profil, om hon däremot åkt land och rike runt i en valbuss hade jag definitivt instämt i kritiken.

Det har ju varit ganska smidigt för DN att först dyka på Margot med frågor, sedan kalla hennes svar för "deltagande i valrörelsen" och sen försöka göra nyheter av det.

Anonym sa...

Hej, jag såg också den intervjuin med Wolodarski och reagerade på hur han ville skapa problem - och då menar jag stora problem - utifrån Wallströms närvaro. Men även felaktiga påståenden om löften som att daghen skulle vara "öppna dygnet runt". Vad är det för larv. Jag tycker det är mer upprörande med en utrikesminister som är misstänkt för folkbrott - ett åtal som tystas ner av både av SVT och media. Storleken på ett tjänstefel har alltså ingen betydelse för att det ska ses som ett "problem".
Ja ja, tycker fair play vore önskvärt, att hålla sig till politikens innehåll i detta val istället för att förflytta focus på incidenter som är marginella.