söndag 25 juli 2010

Alliansens sjukförsäkring har totalhavererat.

Precis som den borgerliga alliansen planerat har nu vanliga människor börjat reagera kraftigt på de nya reglerna kring sjuk och socialförsäkringen som vi alla svenska medborgare omfattas av, eller rättare sagt omfattades, den borgerliga alliansen med moderaterna i spetsen har gjort så många och så kraftiga planerade försämringar att de mest behövande och de mest utsatta människorna, dvs. de svårt sjuka nu får smaka på konsekvenserna av en urholkad sjukförsäkring.

Detta är dock, tvärtom vad många hoppfulla människor skulle kunna tro, en god nyhet för den borgerliga alliansen då de helst av allt helt vill avskaffa det Svenska skyddet för människor om de skulle bli sjuka, många vill inte betala skatt alls om den gemensamma sjukvården och sjukförsäkringen helt försvinner och det blir då ännu enklare för alliansen att helt montera ner sjukvård och sjukförsäkring.

Frihet för en marknadsliberal moderat är att kunna profitera och tjäna pengar på andra, frihet för andra är vetskapen om att det finns ett skyddsnät om sjukdom skulle inträffa.

3 kommentarer:

Sven Tycker sa...

Nä, jag tror faktiskt inte att dom VILL vad du tror att dom vill. Men dom TROR att de flesta som är sjuka i själva verket bara är lata och inte "gitter" ta sig i kragen. Så om dessa småkrassliga straffas med straffskatt och kastas ut från Försämringskassan och över till Arbetsförmedlingen så kommer dom att ta sig i kragen, och börja jobba (på alla de jobb som inte finns...) Om man som högsta ansvarig minister går och tror att "utbrändhet" botas med ett par dagars vila (som Socialutföräkringsministern tror) så blir det på det här viset.

Marcus , Likvidvänster sa...

Kanske, jag tror trots allt att de försöker slå mynt av det faktum att medborgarnas tilltro till socialförsäkringen börjar haverera.

Är jag för nitisk och konspiratorisk ? Fast det är ju skönt med lite konspirationsteori såhär under sommaren :-)

Fredrik sa...

äh

Borgarna vill ha pengar. De skulle sälja sin mor om priset var rätt. Att då ta bort allt vad välfärd heter, för att få mer pengar, låter skitbra i deras förvridna öron.

Jag tror det kllas nyliberalism. Jag TRODDE ett kort tag att finnanskrisen skulle ta död på dem. Men kolla på dumjävla Norberg, nu kallar han sig IDÉ HISTORIKER. Köpte han den titeln? För han ljög ju om allt i sin skitbok om globalisering.