tisdag 23 april 2013

Mustafagate, politiskt självmål.

Dels är hela Mustafagate dåligt skött, men hur i hela helsike kunde Sossarna vara så dumma att de från början ville ha Mustafa i styrelsen ?

De borde ha förstått att trots goda intentioner så skulle det gå helt åt helvete. Det tog bara några dagar så såg vi drevet i full gång med att skrika antisemit och extremist ! Minns ni alla röster i radio och TV som menade att Mustafa var antisemit ? Det var den första vågen av drevet, skickligt orkestrerad.

Vad skulle Sossarna göra när första vågen slog till ? Inget. De kunde nämligen inget göra eftersom de inte på något sätt kontrollerar media eller blir strukna medhårs av de stora borgerliga agendasättande mediehusen. De fick helt enkelt välja mellan två riktigt dåliga alternativ, att låta Mustafa sitta kvar och få stämpeln som antisemiter. Eller att kicka Mustafa och få smaka mera drev men nu inte som antisemiter, utan som någon sorts islamofobiker.

Att försätta sig i en dylik situation är ju riktigt illa. Visst var det behjärtansvärt att ta första steget och gå mot strömmen när Mustafa rekryterades, men tyvärr vinner man inga röster på ett sådant agerande, det är bara att titta på vänsterpartiet för att se vilka röstsiffror ett parti kan få när de välkomnar allt och alla med en öppen famn samt arbetar aktivt mot rasism och ojämlikhet.

Det här har varit ett fantastiskt upplägg för smash för de som velat smutsa Sossarna och frossa i eländet, det krävs så lite för att ett drev skall få eget liv och det är särskilt sant när många människor med mycket inflytande har en agenda.

SVD (Oberoende Moderat)

SR (Borgerlig PublicService)

11 kommentarer:

Mirinda sa...

Självmål YES det kan man säga.

Anonym sa...

Media försöker få till en ny Juholt-historia. Så genomskinligt så det blir pinsamt.

Marcus , Likvid Vänster sa...

Problemet är att de lyckas.

Det vore roligt om ETC lyckades med sin satsning på en dagstidning !

http://dagens.etc.se/ledare/nu-startar-vi-dagstidning

Gabrielle Björnstrand sa...

Men sossarna har verkligen skjutit sig själva i foten, ett par gånger för mycket...
vore fint om de samlade ihop sig till en seger, när det nu var så uppåt för metallaren. Jag är inte sosse. Men sämre kan det ju inte bli.

Marcus , Likvid Vänster sa...

Jag ser Sossarna lite som draglok för många värderingar som jag själv har, om man fritt generaliserar och använder termen "vänstermänniskor", så tror jag att vi vänstermänniskor trots allt har en hel del nytta av att det går bra för sossarna.

Ungefär som att stureplanscentern profiterar på att scarfmoderaterna nått in i folkhemmet med mycket av deras värderingar.

Anonym sa...

Jag är sosse på den icke-nyliberala sidan. Finns mycket som sossarna har gjort fel och borde skämmas över, som tex. Göran Person. Men i det här fallet så gör man åter en höna av en fjäder, man tappar proportionerna när ett enskilt ämne får dominera och förstöra för den helhet som S arbetar på. Det är trist att det är så. Samtidigt sitter Carl Bildt tryggt på sin post, hausad av samtliga journalister.

Gabrielle Björnstrand sa...

Peter: Det där sista stämmer inte helt: Både Scibbye / Persson, och från ett annat håll JC Brandt och Leo Lagercrantz har ändå synat Bildts närvaro i Lundin-regionen.

Det finns säkert många fler exempel. Men däremot verkar det alltför ofta, som om alliansen har greppet om våra kära vardagsjournalister på kanalerna (samtliga).

Så här enkelt är det: Man gav folket bostadsrätter till underpris för att alla skulle bli småkapitalister. Därmed röstar de allra flesta efter plånboken, som Nina Björk så riktigt påpekat. Lån och ägande styr tanken.

Sen finns det folk i den här stan - Stockholm - som suger ut bostadshus på bostadsrätter som de kan renovera och sälja vidare, somliga har fem, sex sådana affärer igång, medan studenterna saknar bostäder. DET är Legaliserad Kriminalitet!

Och både Feldt och Persson var med på tåget mot penningroffarnas "framtid". Att Persson har mage att kalla sig sosse är ren hybris. Skulle han inte bli präst också?
Men han kanske slutar som kärnkraftsdirektör? Eller - varför inte - magdansös?

Anonym sa...

Gillar tonen i ditt senaste inlägg, Gabis. Tänk om det kunde läsas i DN eller nåt :)

Marcus , Likvid Vänster sa...

"
Så här enkelt är det: Man gav folket bostadsrätter till underpris för att alla skulle bli småkapitalister. Därmed röstar de allra flesta efter plånboken, som Nina Björk så riktigt påpekat. Lån och ägande styr tanken. "


Visst är det så ! Borgarna tog av våra gemensamma tillgångar och reade ut till ett fåtal och säkrade på så vis deras röster.

På http://stockholmsrean.se/ så kan vi ju se lite av hur omfattande detta var för flera år sedan. Nu är det värre.

Anonym sa...

Ska bara säga att jag håller med er och att jag inte kommer att rösta på sossarna i valet, utan på V.

Gabrielle Björnstrand sa...

Tack Peter.
Och tack Marcus för länken till sidan om utförsäljningarna; den kände jag inte till, och den kommer jag att ha stor användning av om jag får arschlet ur vagnen och skriver den arga artikel jag har i bakhuvudet.