söndag 21 april 2013

Moderaterna mutade medelklassen

I dag fick vi svart på vitt, det som de flesta av oss anat om ROT-avdraget, ROT-avdraget har INTE fått bort svartjobben inom bygg. ROT-avdraget är i stället en sorts muta eller ett direkt riktat bidrag från Moderaterna till den del av befolkningen som kan tänka sig att renovera villan och få 50 000:- kr av oss andra skattebetalare.

OK, nu generaliserar jag och hårdrar det hela. Men det ligger inte långt från sanningen och ROT-bidrag är en mer korrekt term eftersom det är ett så pass riktat avdrag till en speciell grupp.

Att de flesta byggtjänster blivit betydligt dyrare sedan ROT-bidraget introducerades gör ju inte saken mycket bättre. Självklart har ROT-bidraget skapat några jobb och fått bort lite av svartjobben, men inte i särskilt stor omfattning. Det vore naivt att tro något annat.

Att få bort svartjobb har aldrig varit meningen med ROT-bidraget, meningen har varit att dela ut en muta till de grupper av väljare som kunnat nyttja detta bidrag, en liten present från Moderaterna till medelklassväljare så att dessa väljare verkligen känner att "De fått det bättre" och att därigenom trygga deras röst i nästa riksdagsval.

Detta har inte direkt blivit förstasidesnyheter hos våra två största Dagstidningar... Den ena Oberoende Moderat och den andra Borgerlig/Liberal, dock lite småplock hos Moderatstyrda SR. Alltid något.... 


SR (Borgerlig PublicService)
SR (Borgerlig PublicService)

Inga kommentarer: