fredag 5 april 2013

SVT´s Mats Knutson försöker polarisera Sossarnas beslut.


Direkt efter att Sossarna på sin kongress beslutat att ge enskilda kommuner egen utökad bestämmanderätt om friskolor så gör SVT´s Mats Knutson* ett försök att polarisera detta som om det vore en höger-vänsterfråga. Att låta en kommun själv bestämma om de vill teckna samarbetsavtal med en friskola är ingen höger-vänsterfråga, det är sunt förnuft och en självklarhet.

Jag har väldigt svårt, trots att jag ser mig som mitten-vänsterväljare, att få detta till en "Seger för vänsterfalangen". Menar Mats Knutson att högern tycker det är OK att betala barnens pengar till riskkapitalbolag ? Knutson har av kritiska tungor kallats för "förvrängaren", jag tycker det är lite fult att klistra epitet på folk men följer man Knutson under flera års tid så är det väldigt tydligt att han sympatiserar med högerfalangen inom Svensk politik och jag tycker det är olyckligt att en journalist med ett så tydligt ställningstagande får så mycket medietid hos publicservice.

Borgerliga SVD har en lite annan vinkel låter Jan Björklund bli "omskakad" ,  löjligt och förutsägbart, men Björklund verkar inte tro särskilt mycket på sin egen politik eftersom han bävar inför kommunernas möjlighet att välja bort den om de bara får chansen.


Äldreminister Maria Larsson (KD) är mycket kritisk till att kommuner och landsting ska få avgöra om upphandlingar ska riktas till enbart non profit-aktörer.
– Det är djupt bekymmersamt för de äldre. Det skulle ta bort rätten att bestämma över sitt eget liv och vardag och ge utökad makt till politikerna, säger hon och pekar på mätningar som visar att 83 procent vill kunna välja äldreomsorg.
Larsson anser också att S-linjen lägger en död hand över innovationer och investeringar i en bransch där de allra flesta företag är mycket små rapporterar SVD.

Detta är rent struntprat eftersom alla vet att det inte vart små lokala entreprenörer som "brinner" för skola och vård som driver friskolor och privata vårdbolag, det vart stora koncerner som skattar i andra lågskatteländer men som gärna använder de kommunala lokalerna och vår, av skattepengar betalda, Svenska infrastruktur för att maximera vinsten i verksamheten.

Inga kommentarer: