måndag 22 april 2013

Försöker alliansen smyga in oss i NATO bakvägen ?

Det är ett fiasko utan dess like att våra JAS39 som kostat oss åtskilliga miljarder, samt står för en stor del av den årliga försvarsbudgeten, inte behagar lyfta och markera sin närvaro som brukligt är när andra nationer leker krig precis utanför vårt territorium.

Detta måste naturligtvis bli bättre, men enligt "follow the money" så är frågan vilka som drar nytta va detta miljardspektakel.

De borgerliga partierna och andra NATO-förespråkare kan mycket väl försämra vårt försvar så mycket att en majoritet av Svenskarna inte ser någon annan utväg än att gå med i NATO, mission accomplished. Det skulle vara väldigt effektivt att försämra försvaret så mycket att oppositionen tog de första stegen mot ett NATO-medlemskap .

Att vi har dessa flygande leksaker men inte har råd att använda dem har många anledningar, att den moderatledda alliansregeringen sänkt skatter och sålt ut statliga kassakor som tidigare genererat miljardinkomster till stadskassan är naturligtvis en stor anledning men inte den enda.

Från de ansvariga hörs bara inget vettigt alls, mest trams, floskler samt tystnad och det var itne riktigt det som var tanken med en Svensk tiger....

Problemet nu är att försvaret är så jäkla nerkört i botten att det kostar dyrt om vi vill höja nivån, detta är inte enkelt att göra eftersom en så stor del av vår befolkning vant sig vid låga skatter och olika typer av ROT/RUT-bidrag, det finns ingen folklig förankring för att ha ett väl fungerande försvar om det tillåts inkräkta på medelklassens konsumtionsmönster. Fö. så är försvarsmakten full av tomhylsor som gör skrivbordskarriär, dessa pappersvändande tomtar är redan nu för många och där har försvarsmakten en likhet med vår Svenska polis som kostar flis men inte gör många knop.

Det är å andra sidan inte lätt att styra upp en totalhavererad organisation och det blir bara löjligt när Beatrice Ask maler på om hur många nya poliser vi fått och hur mycket mer pengar polisen nu kostar, om jag gissar rätt kommer vi lagom till nästa valrörelse se moderater i TV-rutan som drar precis samma vals om försvarsmakten. De kommer mata Svenskarna med hur mycket mer de storsatsar på försvaret och hur oändligt många man vi nu kan mobilisera. Kanske räcker det för att lugna den skattedopade och överbelånade medelklassen ?

SVD (Oberoende Moderat)
SR (Borgerlig PublicService)

För den som inte visste det så är det endast runt 35 000 gubbar vi nu kan mobilisera vid händelse av krig, det är en löjeväckande låg siffra och soldaterna själva kallar sig skämtsamt för "canonfodder" , kanonmat, och den allmänna åsikten som råder är att vi endast behöver klara den första vågen i väntan på NATO. Vi är formellt inte med i NATO, men, man tränar utifrån ett medlemskap och ett resonemang jag ofta hör är att det blir för dyrt för NATO om Sverige faller eftersom Amerikanerna älskar vår Boforstillverkade ammunition.

Jag skulle hellre se att vi kunde mobilisera runt 1 miljon gubbar, självklart skulle 90% av dessa vara lika "stridsdugliga" som Janne loffe Carlsson i den Svenska komedin "Repmånad" , dvs. knappt stridsdugliga alls, men betydligt bättre än den nuvarande situationen där vi har unga friska män födda på 70 och 80-talet som har frisedel trots att de gått igenom elitutbildningar när de gjorde värnplikten.
Allmänt odugliga soldater brukar också ha en förmåga att "skärpa till sig" i stridens hetta och växa med uppgiften när det är skarpt läge. Det måste vara resursslöseri att alla dessa män som varit exempelvis jägare eller amfibiesoldater nu sitter hemma med frisedel ?Självklart är inte tomhylsorna hos försvarsmakten dummare än att de försöker utnyttja detta för att få mera cash till sin verksamhet, vad våra politiker behöver göra är att fråga Svenska folket om vi vill ha ett bra försvar som kostar eller låga skatter ? Samt sluta låtsas att vi kan få båda. Allt har en alternativkostnad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har vetat i flera år att man skall föra in oss i NATO. Lika länge lär man förmoda att ryssland vetat detta också. Deras senaste anfallsövning mot Sverige i påsk var också en markering från Rysk sida, hit men inte längre!
Dessa flygplan kan beväpnas med kärnvapen och rysslan vill inte bli mer omringat av NATO. Nu börjar det politiker prata om att vi måste med i NATO. Då ökar vi risken för ett krig med Ryssland, de kommer ju då välja bättre förekomma än förgås och hamna i ett sämre läge. Situationen är mer allvarlig än vad många av våra folkvalda begriper. Rusta Sverige och Nordisk samarbete gagnar för stabilitet i vårt område. Oavsett vad våra politiker tänker göra så måste prio 1 vara att stärka svensk försvarsförmåga och samtidigt ha ekonomiskt samarbete med Ryssland, vi har allt att tjäna på det. Jag fattar inte grejen med att göra vårt land försvarslöst och sedan reta upp Ryssland samtidigt med NATO anslutning nu. Sluta skicka våra soldater i krig som inte är våra, försvara Sveriges gränser räcker för Sverige och för en större chans för fred än krig. Det är USA och NATO som omringat Ryssland detta kan man aldrig bortse från. Frågar man den vanlige mannen i Sverige så vill han ha ett försvar som klarar landet själv så mycket att det kostar för mycket att försöka, nu är det tvärt om!

Marcus , Likvid Vänster sa...

Jag håller med dig men jag tror att de flesta politiker de senaste 15 åren enbart sett försvarsbudgeten som en kostnad bland all andra´.

Anonym sa...

Du har nog rätt; det är en kall manöver mot att få med oss i NATO. Listigt. Sen som du påpekar, har skattesänkningarna samt alla utförsäljningar möjliggjorts genom neddragningar i försvaret.