torsdag 7 oktober 2010

Nytt genomskinligt bottennapp hos SVT

Margit Silberstein , som kanske behöver en lite närmre presentation för Er som inte vet, har tidigare arbetat på borgerligt liberala GöteborgsPosten, moderata Svenska Dagbladet samt också för DagensIndustri.

Margit går i kväll ut på SVT och gör en egen "braknyhet" av att (V) Jonas Sjöstedt och (V) Jens Holm anser att utgiftstaket är ett hinder i vägen för de gigantiska satsningar som krävs för att minska arbetslösheten och förbättra välfärden.

Margit skriver bla .

"Det rödgröna samarbetet skakar i sina grundvalar. "

Vi mediakonsumenter bör vänja oss vid att SVT och SR kommer att bli än mer högerorienterade än vad de redan är i dag, vi måste lära oss att sålla bättre mellan vad som är riktiga nyheter och vad som är propaganda samt FRAMFÖRALLT vad som är nyheter men som blir vinklat och annorlunda på grund av att reportern omedvetet låter sina egna politiska åsikter lysa igenom och färga nyheten.

Var vaksam och analytisk för det kommer att behövas också fortsättningsvis !

7 kommentarer:

Anonym sa...

det är så jävla typiskt att de sjukaste rubrikerna på svt inte visar vilka bloggar som skrivit om dem bara för att de skall slippa visa att de får kritik !

Marcus , Likvidvänster sa...

anon 11:43 :

Jag instämmer ! OFTA de inte visar bloggarna om artiklarna.

Vet inte vad man skall säga om det.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Det ante mig att även Silberstein ingår i propagandaapparaten! Att någon vågar kritisera utgiftstaket! Det ger väl snart höga böter bara att tänka en sån tanke!

Anonym sa...

Silberstain och volodarski är ett radarpar ! Ler och långhalm ! spread da word !

Vad trodde ni egentligen med tanke på hennes tidigare arbetsgivare ?

Anonym sa...

Tragiskt! Med en sån bakgrund och framtoning kan hon knappast stå och vara opartisk. Hennes senaste utspel visar på just detta.

Marcus , Likvidvänster sa...

Helt klart är att vi mediekonsumeter måste börja ställa mer direkta krav på PublicService om vi vill ha något som liknar balanserad och opartisk nyhetsrapportering.

Att maila och påpeka till redaktionschefer är i alla fall att göra NÅGOT, om än inte mycket.

Då vet de i alla fall att det finns många som uppmärksammar och observerar det som sker.

Brachyura sa...

Intressant inlägg. Politrukerna på statstelevisionen och statsradion vill göra karriär. De fjäskar för de styrande. Nu är vi inne i en högervåg. Högern vann detta val också.

Tidigare var statstelevisionen och statsradion mer eller mindre vänstervridna.

Med andra ord de som är i opposition, tycker alltid att de bli missgynnade.