lördag 21 januari 2012

Expressens Drevbuss

Rent praktiskt, hur fasiken gick det till att starta Sveriges genom tiderna största punktbevakning mot en enskild person ?

Expressen löste transportfrågan genom att skicka en egen dubbeldäckare full med journalister och assistenter (!) till Socialdemokraternas partihögkvarter, enligt människor på platsen skall det bland personalen funnits "fixare" som ordnade med mat och såg till att journalisterna kunde hålla sig varma.

Gick det för långt i bevakningen av en partiordförande för ett litet parti som inte suttit vid makten på 6 år ? 

Ja de flesta är nog överens om det.


Till i dag har nästan alla Sveriges politiska journalister häckat utanför utanför Sveavägen 68 utan att producera en enda nyhet.Mycket tacksamt för den borgerliga alliansen som sluppit all mediabevakning. En liten kul twitterkupp genomfördes också som man kan läsa om hos Resume genom att klicka här.  Viss komik inföll sig också nu i eftermiddags då hela drevet med Expressen´s drevbuss i frontlinjen tvingades åka i ett pärlband ända till Oskarshamn för att kunna delta i presskonferensen. Stackare.


SVT/Borgerlig PublicService 
DN/Bonniers
SvD/Schibsted


6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det är jättebra att alla som är brottslingar sätts dit. Frågan är om det räcker med att man avgår? Kan man verkligen lura staten på 160 000 kr och bara betala tillbaka pengarna för att bli friskriven? Ska man inte få ett juridiskt straff för det? Dagsböter, fängelse?
Sen är det tyvärr många politiker som har svårt med etik och moral; vad som är rätt och vad som är fel. Bildt verkar också vara en av dessa.

anita sa...

Ja, det här blir mer och mer makabert! Frågan är: vad ska de så kallade journalisterna ägna sig åt nu?

Vill tipsa om ett mycket bra inlägg av Paul Ronge:

http://www.paulronge.se/mediedrevet-som-fallde-hakan-juholt

Marcus , Likvid Vänster sa...

Anonym 11:43:00 , Nu förenklar du grovt och tappar helt context samt ser saker utan dess sammanhang.

Du har rätt i sak, ja, men det var massor av centerpartister och moderater som också fuskade med bostadsbidraget och de slapp helt medias granskning, de sa till och med ordagrant " -VI, har gått ut och statt stopp för våra egna bostadsbidrag ". Vilket var lögn eftersom de endast avsade sig bidragen efter att media nosat upp detta.

Juholt friades av åklagare eftersom riksdagens villkor och regler kring detta var helt otydliga. Försök gärna rikta och fokusera ditt politikerförakt mot RÄTT politiker, det är mer konstruktivt ;-)

anita : jag tror att sossarnas nästa partiledare blir målet och troligtvis Sjöstedt.

När det gäller Sjöstedt har journalisterna hitintills inte hittat någon smutsig byk trots att de lagt ner tusentals mantimmar på grävande och undersökande ute på redaktionerna. Med lite tur kanske de hittar något framöver. Skall läsa inlägget Du tipsade om !

Peter Madison sa...

Vart tog granskarna och den grävande journalistiken vägen? Finns det ingen heder kvar i det yrket?

Nu har det gått så långt att vi måste granska granskarna. Tragiskt.

Marcus , Likvid Vänster sa...

Att granska granskarna är något vi kommer att vänja oss vid.

kalebass sa...

Det är nog bara att inse, kvällspressen har spelat ut sin roll som nyhetstidning! De tillhör nu helt enkelt skvallerpressen liksom Hänt, å vad dom nu heter.(tittade i en i ett väntrum för flera år sedan).
Så länge folk är intresserade av skitsnack kommer dom att sälja.
Själv köper jag ett ex i veckan,Aftbl.torsd.pga.tv-programmet!
Tack för intressant blogg!