lördag 21 januari 2012

Vilket sjukt drev.

Hittade en beskrivande bild på nätet
Vad skall man säga om drevet mot juholt ?

Generellt tycker jag att drev blivit så galet hysteriska sista åren att de fått eget liv och måste uppnå något sorts maxvarv innan de slutligen exploderar och självdör ungefär som en gammal bilmotor som varvas till den skär ihop.

Just när det gäller Juholtdrevet är det ju ingen som kan säga vad han står anklagad för eller vad han skall ha gjort förutom påståendet att SD arbetat ihop med regeringen, ett felaktigt påstående om man tar det ur context och gör en tidsbestämning, annars ett påstående som vilken annan politiker som helst kunde sagt utan någon brytt sig.

Det verkar finnas ett sådant hat bland juholtdrevarna, värst är väll alla hatbloggare som skriker på juholts avgång. Vad hjälper det om juholt avgår ? Det blir bara någon ny som skrivs ner precis som Sahlin.

En företeelse som ploppat upp likt svampar under de sista månaderna är allmänhatande papegojbloggare, sådana som enbart repeterar och konstaterar det som sägs i nyhetsflödet utan att själva tillföra något nytt eller någon ny infallsvinkel. De tillför egentligen inget men viljan att få gnälla och hata är så stark att de känner sig tvingade att klämma iväg ett papegojinlägg.

Det hatbloggarna EGENTLIGEN vill är att socialdemokraternas parti skall avskaffas. Men vilka skall de då börja hata ? Sjöstedt ? Ingen verkar ju särskilt nöjd med nuvarande regering så varför skriva ner en opposition som inte suttit vid makten på 6 år ?

Journalisterna är de som behöver granskas mer än juholt, särskilt silberschtein och mats knutsson på SVT är två journalister som får många timmar TV-tid per månad att megafonera ut sina analyser varvade med eget tyckande och en privat politisk vinkling som inte alltid är så lätt att genomskåda för den som inte är insatt.  

Detta är ju ett problem för oss som vill att PublicService skall vara oberoende.

Det vore roligt att bevaka dessa två journalisters förehavanden, dock har SVT börjat med många artiklar på sin hemsida med anonym författare så vi läsare inte kan se vem som skrivit vad.


SVT/Borgerlig PublicService


SVT/Borgerlig PublicService

DN/Bonniers

SvD/Schibsted
4 kommentarer:

Anonym sa...

Jepp! Så är det. Snuskigt helt enkelt. Läste att Mehlin ska sluta sin projektanställning på AB därför hennes uppgift är slutförd...Äckligt.

Anonym sa...

Jag får ta tillbaks det där om lena melin, då det visade sig vara "satir". Men nog inte långt från verkligheten.

Marcus , Likvid Vänster sa...

Hehe ! fast man hade inte blivit förvånad om det hade varit verklighet !

anita sa...

Jag tror att man måste ta in ett psykologiskt resonemang om det som sker vid ett drev. Det liknar ju närmast en masspsykos. Det appellerar till väldigt primitiva egenskaper inom oss: Om HAN är så dålig, så är han det i jämförelse med MIG. Med andra ord: Då är JAG bra! Vilket behöver bevisas, eftersom min självkänsla i själva verket är NOLL!

Inom psykologin talar man om syndabockssyndromet.