torsdag 29 december 2011

Såhär blev jag miljonär.


Precis så här gick det till, jag fick tag i den här bilden på något forum i början på 90-talet och sedan har jag investerat efter den.  *host* , ok det där var inte ens i närheten av sant men jag hittade den här bilden på nätet för ett antal år sedan och tänkte att jag skulle spara den och kolla efter om det stämde.

Jag glömde bort bilden men hittade den precis nyss på hårddisken nu när jag städade upp lite inför det nya året, den skall vara gjord någon gång i mitten på 90-talet och om man googlar på "Economic Confidence Model" så finns det att läsa hela kvällen.  Som feg så hade jag inte vågat investera enligt denna ens om jag tittat på den dagligen och sett att den stämmer tillräckligt bra för att öppna upp strategier och tankesätt.
Jag hade definitivt, precis som nu, placerat mig själv i facket "Nej jag vågar inte för nu är det ett nytt paradigm och inget stämmer längre och alla modeller har slutat fungera och allt går åt helvete".

Vi kollar iaf. hur den stämmer med vårt Svenska index sedan 10 år tillbaka :


En vanlig aktieindexfond får tjänstgöra med graf,  Jag tycker att den stämmer relativt bra. Toppen 2007 är ju ganska bra inprickad, raset till 2009 likaså och uppstudset senare delen av 2009. Det finns ju massor av olika "heliga graalar" att bekänna sig till för den som tror och vågar, jag känner mig själv och när det gäller investeringar fegar jag alltid med pengar jag inte har lust att förlora. Således ligger jag mestadels likvid förutom i korta perioder om jag råkar tro på något.

3 kommentarer:

Raoul PETE Joacim Parfalk sa...

Fan sau du Skryter sau det Osar bränt svin jaja bRA oM du VÅGAR ha kvar varmt vänsterhjärta o INTE hånar alla Fattigare som de som gÅTT TILL HÖGERN likt Dilsa Demirbag Sten o Nahid o mÄNGDER av blattar ju som skryter om sina 2Klassresor" på Fas3 miljonärs bidrags biSSniSS o liknande inom sossarna så HÖRRÖ varför var du o andra så Satans avundsjuka när jag vart Miljonär MVH me parfalk...PETE parfalk Testar ifall Moder sveas IT Försvar ska börja Funka fairplay äVEN till mig tROTS jag ÄR o FÖRBLIR aNTIZIONIST

Anonym sa...

Satan va du stavar illa

Marcus , Likvid Vänster sa...

Det är en "bot" , dvs. ingen människa som skrivit det där. Finns massor folk som har till största uppgift att klottra ner kommentarsfält. Fast på en sån här liten blog kan man nästan se det som en välgärning med lite spam i kommentarsfältet :-) bättre än inget :-)