fredag 16 december 2011

Vad kan kristendomen göra för Sverige ?


Efter veckorna av turbulens inom KD med "uppstickaren" Odell ( Nej inte Anna Odell om någon nu hoppades på det ) så skriver SVT :  

I kampen för att förbli partiledare betonar Göran Hägglund kristendomens betydelse betydligt mer än tidigare. När han valdes för sju och ett halvt år sedan ville han tvärtom tydligt skilja på politik och religion för att bredda partiet.

Redan i höstas gjorde KD´s partiledare Göran Hägglund en flört med väljarna genom att angripa delar av kapitalismen och allt annat han ansåg ligga bakom finanskrisen, det är ju som bekant alltid enkelt och ibland riktigt, att angripa sådant som skapar elände för många människor.

Hägglund´s recept i höstas för Er som inte minns var "Mer kristna värderingar och ett samhälle baserat på mer kristendom".

Vart har dessa kristna värderingar fört USA ?

Att försöka påtvinga oss medborgare mer kristna värderingar och tro att utfallet skulle göra någon gott måste vara en kontroproduktiv syn vid jämförelse med alla liknande I-länder där kristendomen har mer förankring än i Sverige
Vi är dessutom alldeles för sekulär här i Sverige för att vi skall vara beredda att acceptera mer kristendom i samhället utan att ögonblickligen få payoff i form av påtagligt högre levnadsstandard, snarare vill Hägglund med sitt "back to the roots" tänkande få utlopp för sina konservativa tankar och gärna projicera de konservativa värderingarna på oss andra som oftast inte delar Hägglunds dröm. Hur kristet känns det när KD varit med den borgerliga alliansen och sålt ut samt monterat ner mycket av vår gemensamma välfärd ?
Är det den "kristendomen" Hägglund vill att vi skall applicera på samhället ?


Vad svarar förresten en 6-åring som på dagis får frågan om vilkenreligion han tillhör ? 

-Kättare fröken ! Vi är kättare ! 

Iaf. svarade jag så nån gång på 80-talet då dagisfröken gjorde ett tappert och godhjärtat försök att för oss barn förklara skillnaden mellan olika religioner.Läs mer hos SVT


2 kommentarer:

Anonym sa...

Har väldigt svårt att förstå det här utspelet, KD står redan långt till höger - ska de ännu längre ut ? Det måste ha brunnit för Hägglund; att göra politik av en religion har aldrig varit lyckat eller ens sunt. De har ju ännu inte levt upp till sina deviser: ett varmare sverige och tryggare ålderdom. För det krävs resurser, inte en religiös omvändelse.

Kraxpelax sa...

SEROQUEL HOLOCAUST