tisdag 13 december 2011

Total medietystnad kring Carema.


Jag har inte hört ett skit om att moderaterna nu ger skattepengar till den moderata PR-byrån GRab & Gavin Andersson !


Har du ?


AiP rapporterade om det redan för en vecka sedan och SVT tog upp det i dag, det intressanta är att en skandal som detta helt försvinner i mediebruset - detta är ett kvitto på att den som kontrollerar media eller har media på sin sida praktiskt taget kan göra vad som helst utan att behöva stå till svars !

Vi kan bara gratulera moderaterna till att befinna sig i denna situation där de står helt onåbara och i praktiken kan spendera skattepengar på precis vad de vill utan att någon uppmärksammar det.

Låt oss leka med tanken att det hade varit Juholt som gjort detta, Ja då hade vi med största sannolikhet haft Juholt på löpsedlarna igen. Men nu blir det inte ens små notiser.

Är Svenska folket verkligen lobotomerade som Reinfel uttryckt det ? Jag börjar fundera.
Vad behöver man egentligen ge till ett folk för att de skall vara beredda att acceptera precis vad som helst ?

Här är mitt recept :

1. Skräm upp de största grupperna som barnfamiljer och arbetande, skräm upp dem med att oppositionen är jättedålig på alla sätt och vis.

2. Ge bilden av att allt brakar samman om oppositionen fick makten. Särskilt skrämmande och främmande saker som "konjunkturen" och "reporäntan" är bra termer att ha med i propagandan.


3. Sänk skatterna och ge bilden av att alla skattepengar alltid slösas bort i det offentliga, ge samtidigt ut mångmiljardbelopp till delar av näringslivet som har starka lobbygrupper.


4. Väljarna får inte exponeras för något negativt som kan förknippas med sittande regering och se till att varje misstag oppositionen gör blir gigantiskt stort i media. Demonisering av motståndaren är effektivt och de väljare som genomskådar det är antingen få eller redan ideologiskt övertygade så de bryr sig inte.


Som bekant är vi ju alla väldigt accepterande och förstående när det egna laget gör fel men snabba att döma när motståndarlaget gör fel."Den överbelånade medelklassknegaren har i dag fullt upp med att konsumera, att planera inför kommande samt att arbeta och skjutsa omkring på barnen i en stadsjeep"

Vad är det moderaternas väljare tycker är så pass bra med moderaterna att de nu accepterar vad som helst ?
Kanske är det i stället så att många av marginalväljarna* helt enkelt blivit uppskrämda av borgerligt dominerad media så att de röstar på moderaterna i brist på annat ?
Om man betänker hur många arbetare och lägre medelklassknegare lever i dag så är det kanske inte så konstigt att de inte har tid, ork eller lust att sätta sig in i politiken som styr deras vardag.
Den överbelånade medelklassknegaren har i dag fullt upp med att konsumera, att planera inför kommande samt att arbeta och skjutsa omkring på barnen i en stadsjeep. Alla dessa aktiviteter gynnas kortsiktigt av låg skatt, när några borgerliga dagstidningar går ut med lite skrämselpropaganda om återinförd fastighetsskatt och annat så är medelklassknegaren ganska snabb att svälja betet.


*marginalväljare ; Dessa väljare karaktäriseras av att partierna och kandidaterna inte kan vara säkra på hur de kommer att rösta. I en snävare betydelse är marginalväljare de väljare som vid två på varandra följande val har rösträtt och röstar, utan att rösta på samma parti eller kandidat. De står och väger och är ganska oinsatta och lättpåverkade.

SVT 
SVT2
AiP

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fast AIP är ju en sossetidning !

Marcus , Likvid Vänster sa...

Anon 18:49 ;

Yes det är en sossetidning och det är just det som är så intressant, att det bara var en sossetidning som uppmärksammade detta !

Varför stod inte detta på löpsedlarna ? Det hade det garanterat gjort om det inte varit moderaterna.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Mycket bra! Så ser verkligheten ut!

Anonym sa...

Jag har i och för sig hört om det, men inte i den omfattning det förtjänar. Korruption när det gäller moderatstyre verkar inte direkt prioriterat i media.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.